با ما از آخرین جاذبه های توریستی ایران و جهان آگاه شوید
روزنامه توریسم
کل صفحات توریسم
 تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب
تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب
تنور کلوچه همیشه در ملایر گرم است :: روزنامه توریسم :: تنها روزنامه گردشگری دنیا
NID : 1035
1398/04/22

تنور کلوچه همیشه در ملایر گرم است

ایرانیان پیشینه‌ای کهن در سنت‌ها و آداب و رسومي ‌دارند که از گذشتگان دست به دست به ما رسيده و تا به امروز حفظ شده است. هر گردشگر داخلی و خارجی مي‌خواهد در کنار آثار تاریخی و طبیعی، این سنت‌ها را هم لمس کند. پخت کلوچه از آن دست سنت‌هایی است که در رگ و خون هر ایرانی ریشه دوانده و زنان و دخترانش در این حرفه بسیار خبره‌اند. بانوان همدانی نیز کم از این هنر ندارند؛ هنری که با پخت انواع کلوچه‌های سنتی، برندی برای این خطه شده است. در این وادی اما تنور کلوچه همه فصل‌ها در ملایر گرم است. گرمي ‌آن را هم افرادی رقم زده‌اند که مو سپید کرده این هنر هستند و شیرینی آن با اعتبار و اصالت خانوادگی آنها قوام خورده و می‌خواهند نسل به نسل این سنت را دست به دست کنند.
■ برند كلوچه ملایر در سوداي جهاني‌شدن
کلوچه سنتی ملایر امروز دیگر نامي ‌نیست که در محله‌ها و خانه‌های قدیمي‌ با دیوار کاهگلی آمیخته باشد و آوازه آن به بسیاری از استان‌ها و شهرهای صاحب‌نام در پخت شیرینی و کلوچه رسیده است و طولی نمی‌کشد که برندی برای شهر جهانی انگور می‌شود؛ مسیری پرفراز و نشیب که قناد قدیمي‌ شهر هم پا در این مسیر گذاشته و با کوله‌باری از تجربه در حرفه قنادی بسیار مصمم است تا برند کلوچه سنتی ملایر را به آن‌سوی مرزها برساند. «حاج‌عباس ترکاشوند» نامي‌ آشنا در حرفه قنادی است که از سال ۷۸ فعالیتش را در شهر ملایر آغاز کرد و با ارائه شیرینی‌های باکیفیت برای جلب اعتماد مردم تلاش‌های زیادی را متحمل شد تا امروز نام وی برای تمامي ‌شهروندان ملایری نامي ‌قابل اطمینان باشد. به پشتوانه همین اعتماد ایده‌های نویی برای پخت انواع کلوچه و شیرینی دارد تا همشهریانش بتوانند به‌راحتی به انواع شیرینی‌ها و کلوچه دسترسی داشته باشند. مثل همیشه استقبال گرمي ‌از ما داشت و با یک لیوان چای و شیرینی و کلوچه با عطر و بویی دلپذیر پذیرای ما بود. حاج‌عباس هرگز خود را رئیس نمی‌داند و کارگرانش را همکاران خود خطاب می‌کند و محیطی گرم و صمیمي‌ را برایشان مهیا کرده است و این شاید رمز موفقیت وی در کارش باشد. به‌خوبی فوت‌وفن کار را بلد است و از سال ۶۳ کار قنادی را در کنار شهید مدافع حرم «سعید شاملو» آغاز کرده و در این حرفه در شهرهایی همچون نهاوند، تهران، اصفهان، یزد، شیراز، لار، بندرعباس، گراش لار و تبریز فعالیت کرده تا اینکه به ملایر رسیده است.
■ فعالیت ۴۸ واحد کلوچه‌پزی سنتی دارای مجوز در ملایر
حاج‌عباس ریاست اتحادیه قنادان و صنوف وابسته ملایر را نیز عهده‌دار است و از فعالیت ۴۸ واحد کلوچه‌پزی سنتی دارای مجوز در این شهر خبر می‌دهد و می‌گوید: از سال ۹۱ تا ۹۳ صدور مجوز در این حرفه شدت بیشتری گرفت و به‌عنوان یک شغل به آن نگاه شد، در حالی که کلوچه‌پزی کارآفرینی خوبی در این شهر دارد و امسال استقبال بسیار خوبی به‌ویژه در روستاها برای اخذ جواز کلوچه‌پزی شده است. وی با بیان اینکه برای برندسازی کلوچه سنتی ملایر غفلت کرده‌ایم، بسیار امیدوار است که در آینده نزدیک اين کلوچه برند کشوری شود. کسب این هدف بزرگ به کمک و حمایت مسئولان نیاز دارد.
■ تور آموزشي كلوچه‌پزي
حاج‌عباس درصدد است همکاران فعال خود در حرفه کلوچه‌پزی را که دارای مجوز هستند، در یک سفر آموزشی به استان گیلان، مازندران، لاهیجان و شهرهای همجوار ببرد تا از نزدیک با چند و چون تهیه، تولید و فروش کلوچه لاهیجان به‌عنوان یک برند کشوری آشنا شوند و با عزم جدی‌تری در راه معرفی و برندسازی کلوچه سنتی ملایر و البته صادرات گام بردارند.البته شهر جهانی انگور برگ برنده‌ای در برندسازی کلوچه سنتی ملایر برای حاج‌عباس است که در این‌باره می‌گوید: ما می‌توانیم شیره انگور را جایگزین شکر در پخت کلوچه کنیم و با استفاده از فرآوری‌های انگور و کشمش، پرده‌ای روی کلوچه‌های معروف کشور بکشیم. صحبت‌های حاج‌عباس به اندازه کلوچه سنتی ملایر شیرین و دل‌نشین است و امید در دلش همواره زنده بوده تا بتواند راهی هموار برای جوانان جویای کار در شهرش ایجاد و برند کلوچه سنتی را به نام شهر جهانی انگور ثبت کند؛ همت بلندی که آن را برای حفظ و ماندگاری کلوچه سنتی ملایر تحسین کردیم.

/انتهای متن/
مشاهده : (78) بار
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور | مدیر فناوری ارتباطات و اطلاعات : رامین حق جو سروستانی
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour || ICT webmaster: Ramin Haghjou Sarvestani,M.Sc.
Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved.