با ما از آخرین جاذبه های توریستی ایران و جهان آگاه شوید
روزنامه توریسم
کل صفحات توریسم
 تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب
تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب تبلیغات خبر جنوب
کشک‌پیاز فامیل دور کالجوش و کله‌جوش! :: روزنامه توریسم :: تنها روزنامه گردشگری دنیا
NID : 1428
1399/12/05

کشک‌پیاز فامیل دور کالجوش و کله‌جوش!

کشک‌پیاز از غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد و در واقع چیزی شبیه به غذا‌هایی ازجمله کالجوش تهران، کله‌جوش چهارمحال و بختیاری و کشک‌جوش سمنان است. همان‌طور که از اسم این غذا پیداست، مواد تشکیل‌دهنده آن کشک و پیاز است و برای شام غذای مناسبی به‌شمار می‌رود. این غذا در دسته آبگوشت‌ها قرار می‌گیرد، زیرا می‌توانید در آن نان تلیت کرده
و میل کنید.
غذا‌های آبکی در زمان‌های قدیم در ایران بسیار مرسوم بوده است، به نحوی که بیشتر از این غذا‌ها استفاده می‌شده و کمتر به سراغ برنج می‌رفتند. تقریباً در اکثر شهر‌های ایران با انواع مواد خوراکی به‌علاوه کشک از این دسته غذا‌های آبکی زیاد تهیه می‌شده است که علاوه‌بر آسان‌بودن، بسیار مقوی بوده و انرژی لازم را به بدن می‌رسانده است. کشک از قدیم در اکثر غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته و خواص بسیار زیادی دارد، ازجمله اینکه با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه‌آسا و دربردارنده تمامی ‌خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین
(ویتامین B۳) است.
میزان انرژی تولیدشده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو
کالری است که می‌تواند به‌عنوان یکی از تأمین‌کننده‌های انرژی موردنیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
از دیگر خواص کشک این است که اسید‌های آلی دارد، در نتیجه ضدعفونی‌کننده دستگاه‌ هاضمه (معده، روده‌ کوچک و روده‌ بزرگ) است. همچنین یک غذای نفاخ و سفت‌کننده روده محسوب می‌شود. سعی کنید به همراه کشک از نعناع خشک استفاده کنید. کلسیم بالا و فسفر موجود در این ماده از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کشک باعث رفع گرسنگی می‌شود و حجم کمی ‌از معده
را پر می‌کند. این ماده دارای مقادیر فراوان پیش‌ساز گلوتاتیون است. این مواد به‌خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شوند. خواص مهم گلوتاتیون در کنترل رادیکال‌های آزاد موجب پیشگیری از سرطان‌ها، کندشدن روند پیری و افزایش طول عمر سلول‌ها می‌شود. به بیماران سرطانی بعد از هر وعده غذایی ۲ تا ۳ قاشق
کشک پاستوریزه بخورانید.
برای تهیه‌ کشک‌پیاز، ابتدا کشک را (اگر از نوع خشک است) خیس کنید، سپس با پیاز تازه، گردو و شکر بکوبید. مخلوط به‌دست‌آمده کشک‌پیاز است و همراه با نان سرو می‌شود. می‌توانید از کشک مایع هم
استفاده کنید.

/انتهای متن/
مشاهده : (10) بار
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور | مدیر فناوری ارتباطات و اطلاعات : رامین حق جو سروستانی
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour || ICT webmaster: Ramin Haghjou Sarvestani,M.Sc.
Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved.